UWAGA: nasze strony wykorzystują pliki cookies.

Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies.
Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności
[ Zamknij ]
Forum podatkowe "Oleńka"
Strona 1 z 1
zmiana wymiaru urlopu w trakcie roku
(Kategoria: Brak)
2006-01-20 09:24:32
~m.
Witam. Pomóżcie kochani! Pracownik ma wymiar urlopu do czerwca 20 dni, a od lipca 26 dni. Jak wyliczyć ile należy się pracownikowi urlopu w tym roku?
Pierwsza - Poprzednia - 1 - Następna - Ostatnia

2006-01-20 09:27:39
~Sylwia
Skorzystaj z wyszukiwarki m.in. znajdziesz w tym wątku: http://taxall.pl/forum/viewtopic/13772/page:1/
2006-01-20 09:35:18
(Administrator)

Skoro pracownik "ma wymiar urlopu do czerwca 20 dni, a od lipca 26 dni" to znaczy, że w lipcu nabył uprawnienia do wyzszego wymiaru. A wiec liczysz tak:
20 dni (wymiar do czerwca) + 6 dni (podwyższenie wymiaru od lipca) = 26 dni.

To cały wymiar urlopu należny pracownikowi ;-)))

Pozdrówka.

Póki dążysz do celu, póty osiągasz sukcesy.
2006-01-23 10:45:29
~gosia
Proszę o pomoc;
Pracownica zatrudniona od 17-10-2005 . Od 19-10-2005 do 29-10-2005 przyniosła zwolnienie lekarskie.
Od 21-11-2005 zmieniono jej wymiar czasu pracy na 1/2 etatu.
Koniec umowy 16-01-2006 . Mam problem z wyliczeniem urlopu, czy moge liczyc na podpowiedź?
2006-01-23 10:48:29
~elik
Tak, o ile podasz jaki ma roczny wymiar urlopu: 20, czy 26 dni i czy pracowała przed 2005 rokiem.
2006-01-23 10:57:12
~gosia
Ma wymiar urlopu 26 dni a przez cały rok 2005 do momentu zatrudnienia prowadziła własną działalność.
2006-01-23 11:16:30
~elik
Ma 26 dni urlopu czyli nie jest to pierwsze zatrudnienie w ramach umowy o pracę więc:

Za okres 17.10. - 21.11.2005 r. - pełny etat, ma prawo do urlopu w wymiarze
26 : 12 x 2 = 4,333 czyli 5 dni x 8 godz. = 40 godzin.
W tej sytuacji koniecznie trzeba przeliczyć dni na godziny pomimo, iż jest to praca w pełnym wymiarze, gdyż obecnie pracuje w nie pełnym wymiarze i urlop ma udzielany w godzinach.

Za grudzień

26 : 2 : 12 = 1,083333  czyli 2 dni x 8 godz. = 16

Razem za 2005 r. 56 godzin.

2006-01-23 11:28:41
~gosia
Elik-dzięki serdeczne !!Nie widziałam czy zamienić cały urlop na godziny ze względu na ten cały etat. Ufff.Jeszcze raz baaardzo dziękuję.
2006-01-23 11:31:07
~elik
Cała przyjemność po mojej stronie ;-)) Gdy pracownik jest zatrudniony w niepełnym wymiarze czasu pracy lub gdy w ciągu roku następuje zmiana z całego etatu na niepełny, wyliczanie w godzinach jest bezwzględnie konieczne.
Pierwsza - Poprzednia - 1 - Następna - Ostatnia


Autor:
Odpowiedź:

Warning: filemtime() [function.filemtime]: stat failed for /home/virtual/olenk/www/taxall/img/botcheck/6320f8a0ac93cb06485a89fb169af484.png in /home/virtual/olenk/www/engine/modules/forum.class.php on line 604

Warning: unlink(img/botcheck/6320f8a0ac93cb06485a89fb169af484.png) [function.unlink]: Nie ma takiego pliku ani katalogu in /home/virtual/olenk/www/engine/modules/forum.class.php on line 607

Warning: filemtime() [function.filemtime]: stat failed for /home/virtual/olenk/www/taxall/img/botcheck/b0308755ef34e6d04262b9e039b6d42a.png in /home/virtual/olenk/www/engine/modules/forum.class.php on line 604

Warning: unlink(img/botcheck/b0308755ef34e6d04262b9e039b6d42a.png) [function.unlink]: Nie ma takiego pliku ani katalogu in /home/virtual/olenk/www/engine/modules/forum.class.php on line 607

Warning: filemtime() [function.filemtime]: stat failed for /home/virtual/olenk/www/taxall/img/botcheck/d4d6851cb06036d64e6e08fab00c7694.png in /home/virtual/olenk/www/engine/modules/forum.class.php on line 604

Warning: unlink(img/botcheck/d4d6851cb06036d64e6e08fab00c7694.png) [function.unlink]: Nie ma takiego pliku ani katalogu in /home/virtual/olenk/www/engine/modules/forum.class.php on line 607

Warning: filemtime() [function.filemtime]: stat failed for /home/virtual/olenk/www/taxall/img/botcheck/faeb3d704d8be037c5e04bd39aa1699b.png in /home/virtual/olenk/www/engine/modules/forum.class.php on line 604

Warning: unlink(img/botcheck/faeb3d704d8be037c5e04bd39aa1699b.png) [function.unlink]: Nie ma takiego pliku ani katalogu in /home/virtual/olenk/www/engine/modules/forum.class.php on line 607
Potwierdź kod z obrazka:



Forum podatkowe "Oleńka"


taxall.pl
www.taxall.pl
Copyright © TaxAll Sp. z o.o., wszelkie prawa zastrzeżone.
ul. Wilczyńskiego 27, 21-400 Łuków, NIP: 7010027412, REGON: 140591171,
KRS: 0000266969 prowadzony przez XI Wydział Gospodarczy Sądu Rejonowego w Lublinie, kapitał zakładowy: 85.000 zł
Webmaster: yayuuu, webmaster@taxall.pl